武汉大学自考政策

武汉大学主考是湖北省高校中开展本科特色班招生自考最优秀的学校之一,开设专业:行政管理、英语、法律、广告学、计算机网络、电子工程,通过率高,是湖北自考首选院校... 【查看详情】

您现在的位置:武汉大学自考 > 武汉大学自考资料 > 正文

2012年10月武汉大学自考“英语国家概况”模拟练习题

来源:武汉大学自考网 发表时间:2012-09-24 10:23 查看:

武汉大学2012年10月自考“英语国家概况”模拟练习题

 


1. The National Health Service was established in the United Kingdom in _____.

A. 1946

B. 1947

C. 1948

D. 1949

2. Prescription charges do not apply to the following people except ____.

A. self-employed people

B. child under 16

C. war and armed forces disablement pensioners

D. women aged 60 and over and men aged 65 and over

3. NHS has suffered from under-funding in recent decades,as a result of which many ______ people have been turning to private medical health care.

A. working class

B. elderly

C. educated

D. better-off

4. Britain ahs about ______ million adults with one or more disabilities,of whom around 7 percent live in communal establishments.

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

5. Most pregnant working women receive their statutory maternity pay directly from their employer for a maximum of _____ weeks.

A. 17

B. 18

C. 19

D. 20

6. The Church of England is not free to change its form of worship,as laid down in _____ without the consent of Parliament.

A. the Bill of Rights

B. the Provisions of Oxford

C. the Constitutions of Clarendon

D. the Book of Common Prayer

7. The position of the Church of Scotland was defined in the Treaty of Union,1707,and further safeguarded by the Church of Scotland Act,______.

A. 1921

B. 1922

C. 1923

D. 1924

8. The Salvation Army is served by 1,800 officers (ordained ministers)and runs more than _____ worship centers.

A. 500

B. 1,000

C. 1,500

D. 2,000

9. At Christmas,the home is decorated with the following except _____.

A. colorful paper chains

B. leaves of holly and mistletoe

C. a young fir-tree

D. firecrackers

10. Easter is traditionally associated with the following except ____.

A. the resurrection of Christ

B. the eating of Easter eggs

C. the custom of giving presents

D. the coming of spring

1. C 2. A 3. D 4. C 5. B 6. D 7. A 8. B 9. D 10. C
本文来源于www.hbzkw.com <a href='http://www.hbzkw.com' target='_blank'>湖北自考网</a> , 原文地址: http://www.hbzkw.com/exam/20120815110132.html

武汉大学自考网上报名

武汉大学自考招生简章

武汉大学自考招生问答

武汉大学自考招生专业

武汉大学自考招生对象

    武汉大学自考微信交流群 扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。